Blogopmaak

De veranderingen van Verbuiten Design; 2020-2021

Manon Verijdt • feb. 14, 2021

2021 is alweer in volle vaart aan de gang en de afgelopen maand heb ik niet stil gezeten. Er zijn iedere week artikelen bijgekomen, ik heb met nieuwe klanten gepraat en mijn doelgroep onderzocht, maar ben ook gaan nadenken over de toekomst van Verbuiten Design. Hoewel het bedrijf namelijk nog maar een jaar bestaat, is het ook goed om in ontwikkeling te blijven én mijn hart te volgen als eenmanszaak. In dit artikel ga ik het niet hebben over technische specificaties van het bouwontwerp, mijn werk als conceptontwikkelaar of mijn visie op de woningmarkt. Nee, ik ga het even hebben over Verbuiten Design als bedrijf zelf en over mijn visie daarop. Lees dus gerust verder als je ook hier wat meer inzicht in wilt krijgen. 

De ontwikkelingen van een bedrijf. Ga ik links of ga ik rechts?

De huidige visie en missie van Verbuiten Design 

Een jaar geleden veranderde mijn leven redelijk onverwacht. Als je mijn verhaal al kent, dan weet je dat ik nooit van plan ben geweest om ondernemer te worden. In ieder geval niet bewust. Dat moment dat ik me inschreef bij de KvK was dan ook redelijk speciaal. Voor het eerst in tijden had ik me vastgelegd aan een toekomstbeeld voor mezelf. Ik maakte voor het eerst in tijden een echte keuze. 


Door de ontwikkelingen in een project dat ik op had gezet, focuste ik mij als conceptontwikkelaar en bouwontwerper in die eerste maanden op de agrarische markt. Waarom? Omdat mijn eerste klant zo was ontstaan én omdat de toekomstige perspectieven er goed uitzagen voor mijn bedrijf. Ik kom zelf uit het buitengebied, begreep waar de agrariërs mee te maken kregen en dacht zo een mooie basis te creëren voor mijn bedrijf. Mijn dienstaanbod was dan ook specifiek gericht op deze niche. 


Die eerste maanden 

In die eerste maanden van het fulltime runnen van mijn bedrijf kwam ik er al gauw achter dat ik nog steeds een multipassionate was. Iemand die van veel dingen enthousiast wordt, niet de ambitie heeft om ergens échte en expert in te worden en die binnen een aantal maanden weer een nieuwe passie gevonden zou hebben om haar energie in te stoppen. Ik raakte dan ook een beetje in de knoop met mijzelf. Als ik het niet meer zo geweldig vond om al die klanten te zoeken (ik zag acquisitie als lastig, ik snapte niet hoe ik het aan moest pakken en het voelde alsof de klant mijlen ver weg was), hoe moest ik dan mijn bedrijf laten groeien?

 

Al redelijk snel nam ik daarom het besluit om een businesscoach in de arm te nemen. Een die specifiek ondernemers hielp die zichzelf omschrijven als multipassionate. Dat was ik! Die drie maanden zorgden ervoor dat ik een beter inzicht kreeg ik mijzelf als ondernemer. Ik kwam erachter dat ik een multipassionate was, maar daarentegen me ook heel goed vast kon bijten in een passie als ik iets deed waar ik écht gelukkig van werd. Dat betekende in dit geval ook dat ik erachter kwam dat die agrarische sector niet de sector was waar mijn hart lag, maar dat dit vooral bij recreatie, klein wonen, duurzaamheid en tiny houses lag. 


De beslissingen vanaf dat moment 

Vanaf dat moment besefte ik me dat ik mijn dienstaanbod moest gaan aanpassen. Ik kon nog steeds agrariërs helpen met hun herbestemming, maar ik was niet meer alléén de expert op het gebied van herbestemmingen van agrarisch vastgoed. Begrijp me niet verkeerd. Ik vind het nog steeds geweldig om agrariërs te kunnen helpen met hun transformaties naar een financieel gezonde toekomst, maar de herbestemmingen waar ik het meest gepassioneerd over ben hebben wel te maken met recreatie of tiny houses. 


Daarnaast was er één ander aspect wat ik al die tijd onder de oppervlakte had gevoeld. Ik wilde namelijk impact maken. Ik wilde levens veranderen. Niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland. Niet alleen voor grote investeerders, maar ook voor bijvoorbeeld armere lokale bevolking in andere landen. Ik wist dat ik een andere kant op moest, maar had het nog niet concreet vormgegeven. Verbuiten Design blijft zich dus inzetten voor agrarische herbestemmingen, maar gaat daarnaast ook veel meer doen. In het volgende artikel ga ik dieper in op de keuzes die ik heb gemaakt en hoe mijn dienstaanbod het aankomende jaar gaat veranderen. 


man achter laptop
door Manon Verijdt 21 nov., 2021
De vernieuwde website én het vernieuwde aanbod van Verbuiten Design is live! Na maanden nadenken (dat kostte het langste) en werken aan mijn vernieuwde aanbod en de website, ben ik blij eindelijk te kunnen zeggen dat ik nu een bedrijf heb wat solide staat!
door Manon Verijdt 12 nov., 2021
Als Toegepast Biologe een bedrijf beginnen in gebiedsontwikkeling. Leuk, maar hoe kwam ik er eigenlijk bij? Wie dacht ooit dat het slim zou zijn om een bedrijf te beginnen in een vakgebied waar ik precies nul komma nul vanaf wist. Niet van vastgoed, niet van recreatie, niet van duurzaam bouwen en al helemaal niet van ondernemen. Ach ja, dat is waarschijnlijk precies mijn definitie; “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.” (Met dank aan Pippi Langkous).
Starten als freelancer
door Manon Verijdt 06 jun., 2021
Hoewel ik tot nu toe mijn eigen klanten heb gezocht in mijn netwerk, heb ik mij vandaag toch aangemeld als freelancer op Fiverr. Vanaf nu staat mijn aanbod als Interieurontwerper dus ook online. Met drie verschillende pakketten is er voor iedereen wat wils.
door Manon Verijdt 30 mei, 2021
Biophilic Design, Biomimicry, duurzaamheid én natuurinclusief bouwen. Allerlei termen die zich gaan verzamelen op deze website. Niet om het complexer te maken dan het al is, maar juist om verbindingen te maken tussen vakgebieden en zo bruggen te slaan en sterkere concepten te ontwikkelen. Met eindeloze leergierigheid én een achtergrond in de biologie is het dan ook geen verassing dat ik wederom een verdiepingsslag maak in mijn kennis en dat ik dat hier met jullie deel.
Biomimicry as a new perspective on design
door Manon Verijdt 23 mei, 2021
Biomimicry is een manier van ontwerpen waarbij men kijkt naar slimme oplossingen uit de natuur, zodat deze toegepast kunnen worden in je eigen project. Vaak zorgt dit voor efficiëntere, betere oplossingen en dat wil je toch? In dit artikel een eerste duik in biomimicry en hoe je dit toe kunt passen in je bedrijf.
A green roof in Iceland
door Manon Verijdt 16 mei, 2021
In Verbuiten Design Verdiept gaan we op zoek naar de meest duurzame opties voor bepaalde onderdelen in de bouw van een huis of gebouw. In de zoektocht naar duurzame dakbedekking is de vraag; kan dit wel echt duurzaam? Vanuit het materiaal EPDM kijken we verder naar opties om te verduurzamen.
duurzame wandbekleding
door Manon Verijdt 02 mei, 2021
Om een huis of gebouw zo duurzaam mogelijk te maken, moeten we kijken naar alle aspecten van een gebouw. In dit artikel kijken we naar duurzame binnenwandbekleding, waaronder verf, behang en andere typen bekleding.
roze isolatiemateriaal
door Manon Verijdt 25 apr., 2021
In dit artikel ga ik dieper in op de verschillende typen duurzame isolatiematerialen die we kunnen gebruiken in een (vakantie-)woning.
door Manon Verijdt 21 mrt., 2021
Een nieuwe reeks artikelen met verdieping in duurzame bouw en de visie van Verbuiten Design
door Manon Verijdt 14 mrt., 2021
Een oplossing voor wonen met kinderen?
Meer posts
Share by: